Bestelling en levering

Wanneer kun je je pakketje verwachten?

Wij hanteren een levertijd van 2-3 werkdagen. Dit kan afhangen van de drukte. Door de snelle groei van het bedrijf en de omstandigheden rondom COVID-19 kan het zijn dat je pakketje een dag later aankomt. Wij hopen dat hier begrip voor is want iedereen uit het team start de dag gemotiveerd om jouw bestelling te verwerken. 

Direct na de betaling krijg je een mailtje van ons met de bevestiging van jouw bestelling. Wanneer je pakket wordt verstuurd ontvang je in je mailbox een Track & Trace code zodat je je pakketje kunt volgen. Je pakketje wordt altijd bezorgd bij het dichtstbijzijnde service punt. Je krijgt in je Track & Trace mail meer info over het tijdstip en de locatie waar het pakketje wordt geleverd. Wij nemen altijd het dichtstbijzijnde service punt. Dit doen wij standaard zodat je niet thuis hoeft te zijn om je pakketje te ontvangen.

LET OP: Het is belangrijk dat je je pakketje ophaalt! Dit kun je doen binnen 7 dagen na de levering bij het service punt. Na 7 dagen wordt het pakketje automatisch geretourneerd. Je dient hierna opnieuw de verzendkosten te betalen om het pakketje alsnog te ontvangen omdat wij dit opnieuw moeten versturen.

Verzendkosten

Binnen Nederland en België zit er 4,25 euro verzendkosten op iedere bestelling onder de 50 euro. Een bestelling van meer dan 50 euro heeft geen extra verzendkosten en wordt gratis bezorgd.